Vinyl en Linoleum vloerbekleding

vinyl-vloeren

Linoleum en vinyl zijn erg duurzaam, eenvoudig te onderhouden en waterbestendig.

Ideaal dus voor keuken of kantoor, voor werkplek en rookkamer.

Onze merken: TarkettForbo, Factory Chic, Armstrong, Nora en Ecoloc.


Welke vloer kunt u thuis het best plaatsen? Het antwoord is niet eenvoudig. Alles hangt af van uw financiële middelen, maar ook van uw smaak. U dient in elk geval eerst een offerte aan te vragen, maar u moet vooral op de hoogte zijn van de verschillende soorten vloerbekleding. Hierbij willen wij u helpen met dit artikel.

Wat zijn momenteel de belangrijkste soorten vloerbekleding? 

De wereld van de vloerbekleding is in constante ontwikkeling. Decoratiespecialisten stellen tegenwoordig producten voor die de volgende drie voordelen garanderen: esthetiek, functionaliteit en prijs. Wat zijn nu de soorten vloerbedekking waarvoor iedereen in de rij staat:

Linoleum vloeren

Linoleum is de nieuwste trend op gebied van vloeren. Verwar het niet met PVC, het gaat hier eerder om een product gemaakt uit kurkpoeder, hout, hars, krijt, pigmenten en lijnolie. “Lino” is tegelijk sterk, buigzaam en zeer moeilijk door te snijden. Linoleum wordt geleverd in prachtige kleurengamma’s. Er is echt voor elk wat wils. De fabrikanten ontwikkelen deze materialen over het algemeen in makkelijk te klikken tegels die de plaatsing vergemakkelijken. Het bestaat ook onder de vorm van langwerpige latten die na plaatsing telkens opnieuw kunnen gedemonteerd worden, bijvoorbeeld in het kader van een verhuis. Ten slotte kan dit brandvrije product uw vloer minstens 20 jaar lang bekleden en is het niet erg moeilijk te onderhouden. Het is antibacterieel, antiallergisch en antistatisch. Om al deze redenen zijn linoleum latten en tegels een essentiële vorm van vloerbekleding … dit is ten minste de mening van tal van decoratiespecialisten die u dit product zullen voorstellen.

Vinylvloeren

Vinylvloeren zijn ook bekend als PVC-vloeren. Ze bestaan immers uit hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor uw pergola’s en raamkaders. Dit type vloerbedekking is vooral te vinden onder de vorm van sobere, kleurrijke en buitengewone vinyllatten. Het imiteert perfect alle mogelijke materialen die de vloer kunnen bedekken. Naast latten, kan u ook kiezen voor tegels of rollen die perfect de contouren van de ruimte volgen. Vinylvloeren zijn zeer vochtbestendig. De plaatsing kan echter zeer complex zijn wanneer deze niet wordt uitgevoerd door vakmensen. Daarom dient u dus bij dit type vloerbekleding systematisch te kiezen voor een professionele plaatsing.

Vloeren van imitatieparket

Parket is de referentie in vloerbekleding. Indien nodig kan er gekozen worden voor zwevend parket. In dat geval plaatst u de houten platen op reeds bestaande materialen, met of zonder spijkers. Maar houten vloeren zijn vaak erg duur. Is er een alternatief voor deze ideale vloerbedekking? Ja. De imitatievloeren zoals imitatieparket kopiëren eenvoudigweg conventionele vloerbedekkingen.

Het gaat bijna altijd om PVC-vloerbedekking. Er zijn verschillende soorten imitatieparket. De meest voorkomende is waarschijnlijk het imitatieparket in PVC. Het neemt ook de vorm aan van zelfklevende rollen, patronen of zelfs hechtmiddelen en imiteert vrijwel alle houtsoorten (van de donkerste tot de lichtste). Bovendien is deze vinylvloer zeer gemakkelijk te onderhouden. Een spons zal vaak volstaan om dit type vloerbedekking weer schoon te maken.  
Het imitatieparket linoleum vervangt perfect het klassieke parket. De lino kan alle patronen reproduceren en is zeer resistent. Dit type vervangende vloerbedekking biedt echter geen weerstand tegen vocht. Vermijd dit dus in vochtige ruimtes (bijvoorbeeld badkamer of keuken).

Een derde type parketimitatie is de tegel. Dit materiaal is helaas nogal duur, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Ten eerste is het een vorm van imitatieparket die zeer goed bestand is tegen schokken, vuur en vocht. Om eerlijk te zijn, gaat het hier om het stevigste imitatieparket dat er is. Het is ook gemakkelijk te onderhouden, zelfs met grote hoeveelheden water. Het kan echter koud aanvoelen, wat sommige klanten afschrikt.

Kosten voor het plaatsen van een vloerbedekking

Indien u overweegt om vloerbedekking te plaatsen, voor welk materiaal zou u dan kiezen? Als u op zoek bent naar kwaliteitsmateriaal aan de beste prijs, is er zeker keuze genoeg. Maar vaak is dit criterium alleen niet voldoende. U moet ook rekening houden met de installatiekosten en de prijs van de tegels per vierkante meter.

Neem het voorbeeld van linoleum. Bij aankoop is het materiaal relatief duur: tussen de 35 en 70 euro per vierkante meter. Reken voor de plaatsing op ongeveer 20 euro per vierkante meter. U dient dus rekening te houden met een minimaal bedrag van 65 euro per vierkante meter van deze vloerbedekking indien u het linoleum apart aankoopt. Wanneer de professional het product aanlevert, zijn de prijzen aantrekkelijker.

De plaatsing van vinylen latten op een zachte ondergrond is aantrekkelijker qua prijs. U betaalt minder dan 30 euro voor de aankoop van de benodigdheden en accessoires. De plaatsing kost eveneens minder dan 30 euro. Reken dus voor dit materiaal op een maximale prijs tussen de 20 en de 50 euro.

De imitatie parketvloer is de duurste vloer voor zachte ondergronden. Zelfs indien de professional de levering van het materiaal op zich neemt, kan het globale tarief snel oplopen tot 80 à 100 euro per vierkante meter.

Geef de voorkeur aan een professionele offerte

Om een ​​bedrijf te vinden dat de vloerbedekking van uw keuze tegen de beste prijs kan plaatsen, vraagt u best offertes aan om vervolgens de verschillende installateurs te kunnen vergelijken. U kunt ook aankloppen bij professionele bedrijven met sterke referenties, zoals dat van ons. Zorg er in elk geval voor dat het bedrijf nauwkeurig omschrijft welke techniek het zal gebruiken voor de plaatsing van de bekleding van uw keuze in uw salon of kamer. Soms moet er eerst een oppervlaktebehandeling plaatsvinden om de vloer te egaliseren en vlak te maken voordat de vloerbekleding kan geplaatst worden. Al deze details moeten worden opgenomen in de offerte van de aannemer.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Bekijk ook onze andere grondsoorten

Tapijttegels

Parketvloeren

Industriële vloeren